Tuesday, 2 October 2012

Kenapa Pesona Algebra?

Entri pertama dalam blog baru. Blog yang diberi nafas baru. Seriously, blog boleh bernafas? Eh? Mengarut! Kalau dah bernafas, mesti ada hidung kan? Takla, guna pernafasan mulut ke mulut! Eh, agak lucah  disitu. Jangan marah wahai rakan blogger sekalian, aku cuma nak aplikasikan apa yang pernah aku belajar masa kat sekolah dulu. Budak PBSM laa katakan. Heheh.

Berbalik kepada persoalan di atas, kenapa aku namakan blog ni sebagai PESONA ALGEBRA? Ada beberapa sebab kenapa, mengapa dan bagaimana aku terjebak dalam onak dan ranjau yang penuh berduri... Ohhh tersasul lagi. -.-'.

Nak dipendekkan cerita (takut nanti korang boring sebab aku banyak sangat melalut), aku pilih nama ni sebab aku minat satu band ni. Nama band tu, The Times. Aku taktau la samada korang penah dengar ke tak nama band tu and antara lagu diorang yang aku minat ialah pesona algebra. (minat punya pasal!). Nama lagu tu unik and membuatkan aku tertarik nak guna nama tu as nama blog aku. Reason lain aku pilih nama ni sebab aku minat matematik, ilmu hisap menghisap hisab, kira-kira dan sama waktu dengannya. Algebra ni kan satu term yang diguna dalam bahasa matematik. Kerana minat dan perasaan cinta yang membuak-buak kat maths membuatkan aku jadikan term ALGEBRA ni sebagai nama blog.

Pesona pulak sebab aku memang mempesonakan (mode perasan di pagi hari). Eh tak, itu aku tipu. Heheh. Kalau boleh aku nak jadikan blog ni mempesonakan dan menarik, so that orang berminat nak pegi blog aku. Insya Allah. (saya budak baru blaja maa).

Apa-apapun, aku baru dalam dunia blog ni. Maksud aku takla baru sangat. Blog lama aku delete. Bosan gila kot. So sila beri tunjuk ajarku sifu okayy!


Gambar diculik dari Google.





P/s: Jangan sampai aku namakan anak aku algebra pulak. Hahaha.

2 comments:

Neo89 said...

Wow~ welcome to the world of blogging. Nice! budak baru blaja ek? hihi.

cik fizah said...

tenkiuu~ yup! saya budak baru blaja. :$

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...